2014

 
Året började bra, och det hände mycket i januari, februari och mars. Albin intresserade sig mer och mer för kickbike, farmor fyllde 80 år, mormor och morfar hade guldbröllop, vi var i Åre som alltid på sportlovet vilket jag ÄLSKAR! Bara ett litet tag kvar innan jag ska dit nu igen!
Förövrigt var det en härlig period!
Direkt efter sportlovet började Dansveckan med dansföreställningar, vilket jag tycker är så himla roligt! I år gick det väldigt bra och jag älskar omgivningen med alla dansarna man träffar.
Fotade med Alma och Lanna, åkte till Göteborg med familjen, där vi bodde på hotell och shoppade. Vi var även på en Outdoormässa!
 
Jag fortsatte med mina springrundor, vi var och klättrade på Isaberg med klassen, och det började bli varmare.
Firade påsk nere i Varberg med familjen, i mormor och morfars stuga, och bara låg och njöt vid havet. Hade mycket hopp om sommaren just då, minns jag. Det kändes så somrigt att höra vågorna och sitta där vid vattnet.
LONDON! En dröm gick i uppfyllelse när vi spenderade några dagar i London! Vi bodde hos mina sysslingar där, gick på massa upplevelser, fotade väldigt mycket och såklart shoppade. Jag gjorde en video därifrån som ni kan se på min Videofyme, eller i videokategorin i menyn!
Spenderade också mycket tid med sysslingarna som jag ser allt för sällan! Saknar denna tid väldigt mycket, och jag var så glad!
 
Veckan innan skolavslutningen fick vi hit ett gäng tyska utbytesstudenter som vi skrev brev med ett tag. Jag hade två tjejer boende här i några dagar, och vi hade riktigt kul med de som bodde runt omkring. Så var vi i Göteborg med alla, och hade även några träffar allihopa. Badade massvis på Hörsjöbadet, och gamla och nya vänner möttes på något sätt. Under denna tid var det mycket dåligt som hände också, vilket kom att skaka om mig rejält och fick se att saker och ting kan ändra sig så snabbt...
Vi firade kusinens student, vilket såklart var otroligt kul! Jag hade aldrig varit på en student förut, och det var så härligt att se glädjen i studenterna, det bara lyste framtidstro på allihopa. Alla var så färdiga med skolan! Tänk att ta studenten, tur att jag har det att se framemot!
SOMMARLOV!! Jag började intensivkursen för ett moppekörkort, och åkte till Värnamo flera dagar i rad! Fick sedan tid för datumet jag skulle skriva teoriprovet: på min födelsedag! Ooj, vad nervös jag var!
Midsommar firades på Öland! Även om det ser varmt och fint ut så var det väldigt kallt. Minns när jag tog med Albin ut och cyklade en runda för att plocka blommorna till midsommarkransen. Det var första gången vi firade midsommar på Öland, och det var mysigt!
Jag fyllde 15 år, äntligen! Firade dubbelt, då jag gav mig själv den bästa presenten, genom att klara moppeteorin, så nu fick jag moppekörkort! MIN LYCKA då alltså, såå glad! Jag och mamma såg årets bästa film, The fault in our stars, vilken jag även läste boken. Så otroligt bra, fin, sorglig, fantastisk bok som är en av de bästa historierna någonsin, enligt mig! Det fanns mycket jag var glad över här, en tid att minnas!
Europaresan, många timmar bil och många dagar av upplevelser! Vi började i Tyskland, med att besöka tyskavännerna i Hannover, åkte sedan neråt, genom Österrike, där vi vandrade runt lite, Slovenien med sjön Bled, sedan äntligen Kroatien, där vi hyrde ett fint hus vid vattnet. Sprang många varma rundor där, svettades vid klipporna vid havet och hade det så bra! Saknar det mycket!
På hemvägen träffade vi kusinerna som var påväg ner, var i Budapest i Ungern, Prag i Tjeckien och Köpenhamn.
 
Efter detta åkte vi som alltid till Öland, men dessvärre fick jag en magbakterie och klarade knappt av att stå upp och att äta i över en vecka, det var rent fruktansvärt! 
Varma sommarminnen från när vi var i Varberg, och kusinerna kom ner till stugan. Vi åkte ut med båten och tältade på en egen liten ö. Så otroligt mysigt! Vi åkte ring efter båten, badade sent på kvällen, grillade, och gick runt ön. Saknar!!
Jag och Elin fotade på en sommaräng en helg bland sommarjobbet! Minns det så väl! 
Avslutade sommarlovet på bästa sätt, med Liseberg!
Jag började sommarjobba, via kommunen, och tvekade på om jag verkligen skulle fortsätta för det var ett väldigt tråkigt och ogenomtänkt jobb. Är ändå glad att jag stod ut de tre veckorna, och unnade mig sedan mina drömskor, Primeboots!
 
Skolan började igen, och jag ser inte tillbaka på det som något härligt och ljust när jag kom tillbaka igen. Det var så mycket som hade förändrats, och jag var förfärad över allt som inte var som förut. Tvekade mycket på hur allt skulle bli, vad jag ville och kände oro för hela hösten. Första dagen var jättejobbig, inget jag vill blicka tillbaka på.
Smålandsstenars marknad var väl ingen höjdare, men jag hade kul hela dagen med Alma och Lanna, och minns att det var väldigt varmt.
Stockholm sista helgen i September, och den staden lämnar inget att önska! Jag älskar Stockholm, storstadspulsen, alla människor, husen, shoppingen, atmosfären i sig!
 På något sätt for veckorna iväg, och plötsligt lev det höstlov. Började digga Ariana Grandes musik mycket, tittade på Idol på fredagskvällarna, skrev de sista proven innan lovet, och hade tyvärr mycket prestationsångest. Men som jag vet numera, så löser sig saker förr eller senare!
Dansen, den gav så mycket till mig när veckorna blev mörkare och tråkiga.
Dagen innan den här lilla krabaten kom hem till oss, hamnade tillvaron helt på sned, och vi alla stod kvar och undrade vad som hade hänt. Min farmor gick bort, och det blev en lång tid av sorg. Minns dagen när jag fick reda på det, paniken i mig och hur ledsen jag blev. Jag skulle så gärna vilja prata med dig igen, farmor!
Katten, ja den blev ett ljus i det mörka, åh vad jag tycker om den!
December kom! Jag hade hunnit med årets första julklappsshopping i Göteborg i slutet av November, med mamma, och sedan fyllde kusinerna 14 år dagen efter!
Började längta så otroligt mycket efter jul nu! Julen på riktigt, med nedräkning till julafton. Lucian blev en succé efter många om och men. Minns låten Fix you, och hör den fortfarande i huvudet, hur vi sjöng den och fick alla i publiken helt rörda. Kommer nog alltid koppla den låten till det ögonblicket. Generellt var jag så glad den här tiden, och skolan var riktigt bra med de klasskompisarna!
Begravningen för farmor den 15 december, och jag var ledig från skolan. En otroligt tung och ledsam dag, men med mycket fina minnen som kom upp till ytan, och tillsammans med nära och kära. Jag läste en text om farmor, och vi sjöng, vilket jag är riktigt glad att vi gjorde! På ett sätt blev det som att en sten lyftes från axlarna efter begravningen, nu var det kapitlet avslutat!
Vi pyntade hemma hos farfar, och var mycket med honom! Handlade julklappar näst intill varje kväll, har verkligen gått loss på julklappar i år, hihi! Det blev en härlig julafton med de jag älskar mest! Även om så mycket tungt hände så tätt inpå, kunde vi ändå ha några fina juldagar!
Åkte till Göteborg med kusinerna och vi såg en av kusinerna spela hockey i Scandinavium, riktigt kul var det!
 
Nu var det slut. Det har tagit så lång tid att lägga ihop text och bilder, föra in alla och titta tillbaka, men nu var vi här igen! Måste ge cred till mig själv för att jag har tagit så mycket bilder i år, använt kameran så pass flitigt och utvecklat mig i mitt fotograferande!
Jag måste säga att 2014 har varit otroligt varierat, fyllt av upp och nergångar i allt. Jag mådde inte bra vissa tillfällen, som när skolan drog igång efter sommarlovet, det blev mörkare och mycket tankar for omkring i huvudet. Men tack vare allt fint jag har i mitt liv har året ändå blivit så otroligt bra som det ändå har varit! Jag har besökt så många platser, lärt känna nya människor, och hittat mig själv lite mer, och vad jag vill!
Även om det har betytt många förluster, men stora vinster, som betyder så mycket mer i längden! Människor kommer och går, och så är det och kommer alltid att vara!
Nu börjar ett nytt kapitel, 2015 står för dörren, och jag vill bara säga hur glad jag är över att ni finns med mig i bloggen, och hänger i fast jag uppdaterar dåligt ibland, hehe!
 
Jag tror att 2015 blir super, och hoppas att ni vill fortsätta läsa! GOTT NYTT ÅÅÅR!!!!